«   Ξεκίνησα να πουλάω βιβλία πριν από 20 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. «Παράνομα» στους δρόμους. Τα μάζευα το πρωί στο φορτηγό στην καρότσα και τα πουλούσα στις γειτονιές. Μια μέρα για κακή μου τύχη, πέρασε η αστυνομία. Δεν πρόλαβα να φύγω και με συνέλαβαν. Ποτέ δεν θα ξεχάσω, ένα ζευγάρι περαστικών που «έπεσε πάνω» στους αστυνομικούς και κατάφερε με τις κουβέντες να τους μεταπείσει.

   Δεν τους ήξερα τους ανθρώπους, και όμως λογομάχησαν με τους «πολιτσμάνους» για να μην με συλλάβουν και κατάφεραν να τους αποτρέψουν. Ποτέ δεν τους ξαναείδα. Δεν ξέρω καν τα ονόματά τους. Αλλά πως να ξεχάσω το καλό που έκαναν αυτοί οι δυο άγνωστοι; Πως να ξεχάσω αυτή την καλοσύνη των ξένων; 

   Τώρα που έχω άδεια και είμαι νόμιμος, σκέφτομαι κάμια φορά την εποχή της «παρανομίας» και αναρωτιέμαι τι να κάνουν. Θα ήθελα να τους ότι ποτέ δεν ξέχασα το καλό που μου έκαναν. Να’ναι καλά όπου και αν είναι. Τους ευχαριστώ.»

Κύριος Πέτρος, βιβλιοπώλης εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Τα πρώτα 7 χρόνια πουλούσε βιβλία στο δρόμο, παράνομα. Πλέον είναι νομοταγής και συχνάζει με τον πάγκο του στην Ερμού. Το αγαπημένο του βιβλίο είναι «4 ώρες με τον γέροντα Παΐσιο.»
photo 2 (4)
photo 4 (2)

Σχόλια

Σχόλια

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *