Τα αντηλιακά frezyderm αποτελούν απαραίτητο μέσο προστασίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η χρήση τους είναι περισσότερο αναγκαία για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα ή αντιμετωπίζουν κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Ωστόσο, ένα σκεύασμα με σχεδόν διπλάσιο δείκτη προστασίας, δηλαδή SPF 50+, δεν σημαίνει πως είναι δύο φορές πιο προστατευτικό ή διαρκεί δύο φορές περισσότερο.

Έτσι, δεν θα πρέπει να επαναπαύεστε, νομίζοντας πως φορώντας ένα έστω πολύ ποιοτικό αντηλιακό προϊόν, θα έχετε απαλλαγεί από την έγνοια της ηλιακής ακτινοβολίας. Την υπόλοιπη προστασία σας παρέχουν το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και τα ρούχα. Σε κάθε περίπτωση η ενδεδειγμένη λύση είναι να αποφεύγετε τον ήλιο κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως δεν υπάρχει τρόπος για να έχετε 100% προστασία, όσο υψηλός και αν είναι ο δείκτης του αντηλιακού προϊόντος. Ένα αντηλιακό με δείκτη 30, όταν εφαρμόζεται στην κατάλληλη ποσότητα, θα μπλοκάρει περίπου το 96% του ηλιακού εγκαύματος, που προκαλείται από τις ακτίνες UVB του ηλίου. Η διαφορά με αυτό που έχει δείκτη 50+ είναι μόλις 2%, δηλαδή μπλοκάρει το έγκαυμα σε ποσοστό περίπου 98%.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση στον ήλιο που απαιτείται για να παραγάγει ο οργανισμός την απαιτούμενη ποσότητα βιταμίνης D, όσοι έχουν ανοικτόχρωμο δέρμα πρέπει να εκθέτουν χέρια, πρόσωπο ή πλάτη χωρίς αντηλιακό 15 λεπτά για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο. Αυτοί που έχουν σκουρόχρωμο δέρμα χρειάζονται περισσότερη ώρα.

Σχόλια

Σχόλια

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *