Η σημασία του τύπου της επιδερμίδας

Η σωστή επιλογή και η ενδεδειγμένη χρήση ενός σκευάσματος είναι τα πιο σημαντικά ζητούμενα για την προστασία της επιδερμίδας, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αυτό το σημείο στέκονται περισσότερο όλο και πιο πολλοί επιστήμονες, σε ό,τι αφορά τα αντηλιακά Κορρές https://www.ifarmacy.gr/tag/antiliaka-korres.

Το σύστημα ελέγχου του τύπου της επιδερμίδας είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως για την αξιολόγηση του κινδύνου κάθε ατόμου από ένα πιθανό ηλιακό έγκαυμα. Υπάρχουν έξι (1 – 6) τύποι δέρματος. Οι μικρότεροι αριθμοί αντιπροσωπεύουν εκείνους τους ανθρώπους που είναι πιο πιθανό να πάθουν ηλιακό έγκαυμα και οι υψηλότεροι αριθμοί εκείνους που έχουν μεγαλύτερο βαθμό φυσικής προστασίας.

Όπως γνωρίζουμε, οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ανοιχτόχρωμα μάτια με φακίδες, είναι οι πιο ευαίσθητοι απέναντι στον ήλιο, ενώ οι σκουρόχρωμοι με σκούρα μάτια είναι λιγότερο ευαίσθητοι στον ήλιο. Οι υπόλοιπες κατηγορίες βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο.

Ας δούμε τους τύπους επιδερμίδας λίγο πιο αναλυτικά. Ο τύπος 1 «καίγεται» πάντα και δεν μαυρίζει ποτέ. Ο τύπος 2 καίγεται συχνά, αλλά μαυρίζει με δυσκολία. Ο τύπος 3 «καίγεται» κάποιες φορές και κάποιες άλλες μαυρίζει. Ο τύπος 4 «καίγεται» ελάχιστα, αλλά μαυρίζει πάντα. Ο τύπος 5 «καίγεται» σπάνια και μαυρίζει υπερβολικά. Τέλος, ο τύπος 6 δεν «καίγεται ποτέ», ενώ μαυρίζει βαθιά.

Σε όποιο τύπο και αν ανήκετε, αυτό που πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας, είναι πως η αντηλιακή προστασία με ένα καλό προϊόν ευρέος φάσματος είναι απαραίτητη για όλους. Το μόνο που αλλάζει είναι ο δείκτης προστασίας SPF του αντηλιακού.

Σχόλια

Σχόλια

Recent Posts