Σχετικά με την ημερομηνία λήξης των αντηλιακών προϊόντων

Βρες εδώ τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για να προστατευτείτε από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας, τα αντηλιακά προϊόντα. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται τι ισχύει, αν έχουν λήξει ή δεν χρησιμοποιηθούν σωστά; Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Τα περισσότερα αντηλιακά αναγράφουν στη συσκευασία τους την ημερομηνία λήξης τους, πέραν της οποίας δεν προσφέρουν καμία προστασία κατά την έκθεση στον ήλιο. Όταν λήγουν τα σκευάσματα, οι χημικές ουσίες που περιέχουν αρχίζουν να αλλοιώνονται και να διαχωρίζονται, κάτι που οδηγεί στην αφαίρεση κάθε πιθανής αποτελεσματικότητας από τη σύνθεσή τους.

Έτσι, θα πρέπει να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης πριν τα αγοράσετε, καθώς και να έχετε υπόψη ότι και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να τα αλλοιώσουν, πριν αυτά λήξουν. Τα συγκεκριμένα προϊόντα σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε η δράση τους να διαρκεί τρία χρόνια.

Υπάρχουν δύο τύποι υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας που προκαλούν βλάβες, η UVA και η UVB. Οι ακτίνες UVA προκαλούν γήρανση του δέρματος και οι UVB έγκαυμα, ενώ και οι δύο ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος. Η χρήση αντηλιακού μειώνει τον κίνδυνο μελανώματος, που θεωρείται η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος.

Μπορείτε φέτος να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό που είχατε αγοράσει πέρυσι, αρκεί αυτό να μην είχε εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να το έχετε αποθηκεύσει και φυλάξει όλο το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.

Σχόλια

Σχόλια

Recent Posts